Upplev tre dagar med Sveriges bästa friåkning! 
Clinics, filmvisningar, kurser, föreläsningar och test av nästa års bästa skidprylar.


Aktiviteterna uppdateras löpande. Bokning av aktiviteter sker på webben och obokade platser släpps till drop-in. Länk till bokning skickas via mail till de personer som köpt Haglöfs Åka Skidor Freeride Days festivalpass. Bokning av aktiviteter öppnar i mitten på mars!

Åka Skidor främjar säkerhet och vi kräver därför att alla deltagare har relevant säkerhetsutrustning för de aktiviteter man bokar sig på. Om du inte äger utrustning finns möjlighet att hyra den genom Åreguiderna eller tex Skistar (butik finns på Tott). Vill du hyra genom Åreguiderna så maila sanna.friborg@egmont.se (betalas med swish på plats)

Image

TESTA THULES PRODUKTER

Testa Thules produkter tillsammans med Anders Backe.

Anders  Backe kommer till Haglöfs Åka Skidor Freeride Days och ger dig tips & tricks i parken.

Vi är stolta att presentera Jeep som ny partner på Haglöfs Åka Skidor Freeride Days. Mellan 31 mars och 3 april  har du möjligheten att bekanta dig med deras senaste modell -helt nya Jeep Wrangler.

Nya Wranglern är äntligen här med bland annat ny design, ny effektiv drivlina, full LED strålkastare och som alltid - klassbäst 4X4 kapacitet.

Jeep Wrangler bekräftar sin position som den obestridda terrängmästaren, samtidigt som den erbjuder ny komfort utrustning för stadskörning.

Passa på att möta representanter från Jeep® på Haglöfs Freeride Days och provköra nya Jeep Wrangler i utförande Rubicon.

Läs mer om helt Jeep Wrangler här

Image
Image

Vi startar Haglöfs Åka Skidor Freeride Days med att lyssna till Elaine Gardiner, Haglöfs Sustainability Manager

Elaine är internationellt utbildad inom hållbarhet och har arbetat med forskning och utveckling inom området världen över, bland annat vid University of Cambridge. Med en bakgrund i kemiteknik och bred kompetens i komplexa miljöfrågor, är hon idag specialiserad på hållbarhetsstrategier inom den textila leverantörskedjan. Under Haglöfs Åka Skidor Freeride Days första dag talar Elaine om outdoorbranschen absolut största utmaning och ger en insikt om hur Haglöfs arbetar för att bli ett hållbart varumärke – på riktigt.

Image

Clinic med Morgan Salén - Certifierad IFMGA bergsguide

Certifierad IFMGA bergsguide sedan 2015 och spenderar gärna sin tid i de franska eller norska bergen. Kommande år har han en ny utmaning i kikarsiktet, tillbaka i skolbänken för att utbilda sig till läkare. Älskar skiddagar där äventyret är en lika stor del som själva skiddelen. Få en inblick i vad dessa dagar kan innefatta med Morgan då han går igenom tankar, repteknik och utrustning för dagarna bortom massorna.

Morgan finns på plats på Haglöfs Åka Skidor Freeride Days enbart under måndag 1/4.

Testa senaste tekniken från GoPro

Filma och fota dig och dina vänner med kameror från GoPro under Haglöfs Åka Skidor Freeride Days. GoPro ger tips på hur du lyckas med de bästa filmerna, redigera de snyggaste klippen. Har vi tur får vi träffa och åka skidor med någon av GoPro:s skidproffs!

Image

Träffa Robert Olsson, Design Lead Haglöfs 

På 90-talet var han en av Sveriges största friåkningsstjärnor och på toppen av sin karriär började han även designa skidläder. Idag är han bosatt i Åre och har närmare 20 års erfarenhet av att skapa skidkläder i världsklass. På Haglöfs Åka Skidor Freeride days kommer han tillsammans med kollegor från produktteamet berätta om hur dem jobbar dagligdags och hur en jacka blir till från ide till färdig produkt. Som en bonus ges det även en förhandsvisning några av spetsprodukterna ur nästa års kollektion.  

Image

Per Jonsson 

Har varit en stark profil på den svenska friåkningsscenen de senaste 15 åren och har även jobbat med produktutveckling hos Haglöfs. Uppvuxen i Kiruna och fostrad i den Norrländska andan finns det få som matchar hans driv och kärlek till skidåkningen. I bagaget finns minst en titel som Nordisk Mästare i telemark och ett antal omtalade skidäventyr runt i världen. Permanent Årebo sedan 2018, men med husvagn i Riksgränsen utifall att. Med all sin energi tar Per med er till hans smultronställen och svarar på alla dina frågor om utrustning.

Image

Droppa klippor med Tom-Oliver Hedvall.

Slog igenom för snart 10 år sedan men två allvarliga olyckor satte stopp för proffskarriären. Tom-Oliver är dock fortsatt ett namn på mångas läppar, nu som klimatkämpe, skidtillverkare och shreder. Tillsammans med Haglöfs och filmaren Erik Nylander slår han ett slag för hållbart resande genom att ta tåget till Japan för att åka skidor! Ni kan följa teamet på @transiberiatojapan. Tom-Oliver kommer vara på plats under eventet, inspirera och dela med sig av tekniktips för freerideåkning och dropp.

 

Bädda in videor
Testa Skidor från k2

Under campet så kommer vår partner K2 att lansera sin helt nya freeride kollektion; K2 Mindbenders!

Som deltagare på campet så kommer du unikt kunna teståka dessa nyheter som kommer till nästa säsong.

Åkning tillsammans med K2 crew som avslutas med gemensam (frivillig) lunch på Kastrullen.

K2 har även ett testcenter utanför restaurang Kastrullen/ K2 skiers bar där man kan byta skidor under dagarna!

Skidåkning, Skidstyrka och inspirationsföreläsning med Sverre Liliequist. 

Sverre finns på plats under Haglöfs Åka Skidor Freeride Days och vi kommer träffa honom både inomhus och utomhus. Håll ögonen öppna efter mer information!

Foton J.Lindeberg

Image
Image

Mammut Safety Ride

Mammut finns på plats med Erik Ehrner och lär oss allt om lavinsäkerhet. Clinics, test av de senaste utrustningen samt föreläsning står på programmet. Du bokar din plats på vår webbokning som öppnar i mitten av mars.

Charlotte Håkansson

Image

Xtravel off-pist clinic 

"Vill du utveckla din skidteknik utanför pisten? Häng runt i Åre med Xtravels grymma guider Sofi och Charlotte. Tips & tricks, roliga åk och riktigt go stämning utlovas!"

Xtravel är en researrangör som inte bara vill ligga på stranden eller glida runt i nypistade backar. Därför går våra resor till destinationer där snön är djupast, surfet är bäst och peppet är maxat. Låt oss dela med oss av vår erfarenhet och låt våra kunniga, erfarna och grymma guider visa dig de bästa hemligheterna. Lev puderdrömmen i Japan eller vakna upp till pumpande vågor på Madeira!

Våra guider brinner för din upplevelse!

Sofi Bondesson

Image

UNTRACKED SPECIAL EDITION

Vi är så glada över att kunna presentera en specialedition av Untracked på Haglöfs Åka Skidor Freeride Days.

Såklart har vi  Gabriella Edebo på plats under specialvisningen på Tott måndag 1/4- 2019. Filmvisningen är för dig med Haglöfs Åka Skidor Freeride Days festivalpass.

Köp här:

Image

Kreativt bildskapande med Emrik Jansson

Under en förmiddag får vi ta rygg på fotografen Emrik Jansson då han lär ut tips och tricks för att fånga kreativa skidögonblick på bild.

Emrik kommer bland annat att gå igenom hur han jobbar med sina atleter, hur man hanterar ljus och hur man arbetar bäst utifrån dom förutsättningar man har.

Du bokar din plats på vår webbokning som öppnar i mitten på mars!

Image

Yoga för skidåkare

Fia Aunsmo  driver sitt hälsoföretag; yoga with Fia som har sitt säte på Tott hotell i Åre, där hon erbjuder sina medlemmar och gäster yoga klasser och  personlig träning i yoga. Fia Skrädda syr yogaklasser för grupper som tex,  skidåkare, vandrare, cyklister i yogasalen eller i poolområdet där det är ett uppvärmt rum 32 grader ( hotyoga).... Hon har också hela Årefjällen som sin yogasal där hon erbjuder skidyoga i backen, vandringsyoga till en bergstopp och stand up paddelingbord på Åresjön. 
www.yogawithfia.com

Image
Image

Topptur med Åreguiderna!

Åreguiderna är en självklar partner för Haglöfs Åka Skidor Freeride Days när det gäller toppturer.

Dag 1 Heldag där vi håller oss i området runt Åreskutan. Grunder i hur man toppturar säkert, tekniker och tips & tricks utlovas.

Dag 2 Heldag i Storulvån. Vi njuter av magisk utsikt, fantastisk skidåkning och härligt sällskap. Medtag lunch (egen matsäck) och termos med dryck för picknick på fjället.

Kunskapskrav: Medverkan under dag 1 eller annan grundkurs i topptur. Ej nybörjare!

Lavinutrustning är obligatorisk båda dagarna.

Du bokar din plats på vår webbokning som öppnar i mitten på mars!